Jessica van Broekhoven

OEFENTHERAPEUT | KINDEROEFENTHERAPEUT | SLAAPCOACH

“Motorische problemen kunnen op alle momenten tijdens de ontwikkeling van een kind ontstaan. Van moeite met lopen, fietsen of zwemmen tot schrijf- of houdingsproblemen. Als kinderoefentherapeut probeer ik spelenderwijs het houding- en beweeggedrag van kinderen te optimaliseren. Ongemerkt leren ze zo de vaardigheden die ze de rest van hun leven nodig hebben.
 
Als kinderoefentherapeut werk ik met kinderen vanaf vier jaar. Ik behandel voornamelijk kinderen die problemen ondervinden in het dagelijkse leven door een achterstand in de motorische ontwikkeling. Vooral de eerlijkheid, het enthousiasme en het onvoorspelbare van kinderen vind ik leuk. Het is een mooie uitdaging om kinderen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen. Plezier in bewegen staat daarbij voorop. 
 
Ik stel mijn behandelingen af op de belevingswereld van een kind. Houdt een kind van dieren? Dan creëer ik een oerwoud vol oefeningen. Is een kind fan van racen? Dan verzin ik spelletjes die daarmee te maken hebben. Het is mooi om te zien dat een kind trots op zichzelf is als hij of zij een handeling moeiteloos kan doen. Het geeft mij veel voldoening als een kind weer zelfvertrouwen heeft in bewegen.
 
Als oefentherapeut adviseer, coach en begeleid ik patiënten bij het verbeteren van houding en bewegingsgewoonten. Ik ben sociaal, enthousiast, betrouwbaar en altijd open en eerlijk. Patiënten bied ik altijd een luisterend oor en collega’s kunnen dag in, dag uit op mij rekenen en bouwen. Heb je pijn bij het staan, zitten, liggen of juist tijdens het bewegen? Gaat bewegen moeilijk? Of raak je snel buiten adem? Oefentherapie helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepel te bewegen. Een behandeling bij de oefentherapeut voorkomt, verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld stress, ziekte of spanning. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten. We kijken naar hoe jij staat en beweegt, hoe je je voelt en naar je dagelijkse activiteiten. We maken samen een behandelplan, gebaseerd op wat jij belangrijk vindt, je hulpvraag, je doelen en situatie. Je leert wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen of aan te pakken.”